Welcome to Delicate template
Header
Just another WordPress site
Header

Clasificare

Clasificarea sistemelor de FORAJ

Prin foraj se intelege o gaura verticala cu dimensiuni variabile, executata prin diverse sisteme in scoarta terestra, in diferite scopuri utilizate. Utilajele si metodele prin care se executa foraje sunt uneori comune dar de cele mai multe ori sunt specifice unui anumit gen de lucrare. Numai alegand corect utilajele in functie de scopul urmarit, se pot realiza randamente optime.

In acest articol vor fi tratate numai problemele specifice executarii forajelor pentru apa Pentru a obtine in functie de natura si adancimea stratelor traversate randamentele cele mai ridicate, experienta a aratat ca pentru executia forajelorpentru apa este necesara utilizarea unei mari varietati de scule si metode de foraj.

Este deci necesar a preciza ca nu exista o metoda universala de foraj si totdeauna trebuie sa o alegem pe cea adecvata scopului urmarit, in functie de natura si adancimea stratelro traversate. Metoda de foraj adoptata trebuie sa asigura o durata cat mai mica de executie si cheltuieli de foraj si de punere in productie cat mai reduse, care sa conduca in final la un pret pe mc apa extrasa cat mai mic.

Metodele de foraj se pot clasifica dupa diferite criterii. Dupa modul de traversare a stratelor, sistemele de foraj se clasifica in foraj in sistem uscat si foraj in sistem hidraulic.

5.111 Responses